Kenniscentrum
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Toekomstbestendig Wonen Lening in Ede

Gemeente Ede wil voorop lopen als het gaat om duurzaamheid. Om inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen kunnen zij aanspraak maken op een Toekomstbestendig Wonen Lening. Met de lening kunt u uw woning of gebouw duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of  gevels, daken en ramen te isoleren.

De duurzaamheidslening is een fonds van de gemeente Ede om eigenaren van bestaande woningen te stimuleren om te investeren in verduurzaming. De duurzaamheidslening kunt u gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp, isolatiemaatregelen, een laadfaciliteit voor elektrische voertuigen en/of een aansluiting op een duurzaam collectief warmtenet. Vanaf 1 mei 2020 is hier ook asbestsanering aan toegevoegd.

MEER OVER DE DUURZAAMHEIDSREGELING

Voorwaarden Toekomstbestendig Wonen Lening in Ede

U kunt aanspraak maken op deze regeling als u eigenaar of huurder bent van een bestaande woning in de gemeente Ede. Ook als u eigenaar bent van een nieuwbouwwoning kunt u mogelijk een lening aanvragen. Wel gelden er dan andere voorwaarden. Het moet dan gaan om een nieuwbouwwoning met een energieprestatie, die minimaal 25% beter is dan de wettelijke energieprestatie.

Ook maatschappelijke instellingen, zoals scholen, sportverenigingen en kerken, kunnen een lening aanvragen. Voor hen geldt dat zij minimaal €5.000,- en maximaal €75.000,- kunnen lenen. De organisatie moet dan wel minimaal 20% van de investering waarvoor geldt wordt zelf betalen. Voor particulieren geldt dat men minimaal €2.500,- en maximaal €50.000,- kan lenen. Momenteel geldt er voor de lening een rentepercentage van 1,6%.

De volledige voorwaarden rondom de duurzaamheidslening in Gemeente Ede kunt u nalezen in de verordening.

Hoe vraag ik een Toekomstbestendig Wonen Lening aan in gemeente Ede?

Het aanvragen van een Toekomstbestendig wonen lening kan wat complex zijn. Per duurzaamheidsmaatregel dient u andere documenten aan te leveren bij de beoordelaar. Om het gemakkelijk te maken hebben we een stappenplan ontwikkeld voor de aanvraag van een Toekomstbestendig wonen lening voor de duurzaamheidsmaatregel zonnepanelen. Als u een aanvraag doet voor een andere duurzaamheidsmaatregel kunt u voor vragen terecht op de website van Gemeente Ede.

Inhoudsopgave