Gemeente Ede stopt met de Stimuleringslening Duurzaamheid voor particulieren

Op 1 mei 2020 stopt gemeente Ede met de Stimuleringsregeling Duurzaamheid voor particulieren. Voor maatschappelijke organisaties blijft de regeling bestaan. Scholen, sportverenigingen en kerken kunnen dus wel gebruik blijven maken van de Stimuleringslening Duurzaamheid. Wel zal per 1 mei voor hen het rentepercentage verlaagd worden van 1,9% naar 1,6%.

Toekomstbestendig Wonen Lening

De Stimuleringslening Duurzaamheid voor particulieren gaat op 1 mei over in een nieuwe regeling. Deze regeling gaat de Toekomstbestendig Wonen Lening heten. Deze zal uitgebreider zijn dan de regeling zoals wij deze nu kennen. Onder de toekomstbestendig Wonen Lening zal het ook mogelijk zijn om een lening aan te vragen voor asbestsanering en maatregelen om langer thuis te wonen. Wel moet dat dan in combinatie met één of meerdere energiemaatregelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het verwijderen van uw asbest-dak en het plaatsen van zonnepanelen.

Ook komen er naast het consumptief krediet ook een hypothecaire leningsvorm beschikbaar. Ook zal het rentepercentage voor de lening verlaagd worden van 1,9% naar 1,6%.

Duurzaamheidslening aanvragen in gemeente Ede

Tot 1 mei behandelt de gemeente aanvragen volgens de huidige regeling. Als u liever gebruik wilt maken van de nieuwe regeling kunt u beter even wachten tot volgende maand. Toch nu gebruik maken van de duurzaamheidslening? Per duurzaamheidsmaatregel gelden andere eisen waaraan u moet voldoen voor de aanvraag. Om het u gemakkelijk te maken hebben we een stappenplan ontwikkeld voor de aanvraag van een lening voor de aanschaf van zonnepanelen. Als u een aanvraag doet voor een andere duurzaamheidsmaatregel kunt u voor vragen terecht op de website van Gemeente Ede

Stappenplan Zonnepanelen

Vraag de duurzaamheidslening aan voor uw zonnepanelen

Stappenplan Zonnepanelen

Ontdek hier hoe u voor uw zonnepanelen een duurzaamheidslening aanvraagt in de gemeente Ede.

Ga naar het stappenplan