Kenniscentrum
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Duurzaamheidslening in Amersfoort

Heeft u een bestaande woning in Amersfoort en wilt u investeren in de verduurzaming van deze woning? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op de duurzaamheidslening van Amersfoort. Deze lening kunt u gebruiken om bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp te financieren. Maar het is ook mogelijk om via deze lening uw dak, raam of vloer te isoleren. Duurzame investeringen aan uw huis zorgen voor een lagere energierekening. Ook stijgt in de meeste gevallen de waarde van uw woning.

De duurzaamheidslening Amersfoort is een fonds van de gemeente Amersfoort om eigenaren van bestaande woningen te stimuleren om te investeren in verduurzaming. De duurzaamheidslening kunt u gebruiken voor de installatie van zonnepanelen, een warmtepomp, zonneboiler, kleine windturbine, … U kunt een leenbedrag van minimaal € 2.500,- en maximaal € 7.500,-  inclusief BTW aanvragen.

Verder geldt er in de gemeente Amersfoort een rentepercentage van 2% op de lening. De lening heeft een looptijd van maximaal 10 jaar en u mag tussentijds boetevrij aflossen. De officiële regeling kunt u nalezen in de Verordening SVn Duurzaamheidslening Amersfoort.

Meer over de Duurzaamheidslening


Zit er nog geld in de pot?

Ieder jaar stelt het College van Bestuur een budget beschikbaar voor de Duurzaamheidslening. Hierbij geldt het op=op principe. Zolang er nog geld in de pot zit kunt u een aanvraag indienen. Afgelopen januari is het budget voor 2020 weer aangevuld. Omdat Alles op Groen veel particulieren begeleidt bij de aanvraag van een duurzaamheidslening voor zonnepanelen of een warmtepomp, hebben we regelmatig contact met de gemeente. Gemeente Amersfoort laat ons weten dat er budget beschikbaar is.

U kunt dus op dit moment een aanvraag indienen.


Aanvragen in Amersfoort

Het aanvragen van een duurzaamheidslening kan wat verwarrend zijn. Per duurzaamheidsmaatregel gelden andere eisen waaraan u moet voldoen voor de aanvraag. Om het u gemakkelijk te maken hebben we een stappenplan ontwikkeld voor de aanvraag van een duurzaamheidslening voor de duurzaamheidsmaatregel zonnepanelen. Als u een aanvraag doet voor een andere duurzaamheidsmaatregel kunt u voor vragen terecht op de website van Gemeente Amersfoort.

Inhoudsopgave