Hoe vraag ik een duurzaamheidslening aan bij het SVn?

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” type=”1_1″ first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Hoe vraag ik een duurzaamheidslening aan bij het SVn?

Het aanvragen van een duurzaamheidslening bij het SVN kan best lastig zijn. Om u te helpen hebben wij het proces hieronder stap voor stap beschreven. Als u hier even de tijd voor neemt, kunt u spoedig genieten van zonnepanelen. Heeft u nog vragen? Bel ons dan vooral en vraag naar Rebecca, zij kan u vast en zeker verder helpen.

Deze uitleg is vooral het aanvragen bij het SVN. We gaan ervan uit dat u de aanvraag bij uw eigen gemeente al heeft gedaan. Moet u dit nog doen? Klik dan op het logo van uw gemeente op onze pagina met aanvragen duurzaamheidsleningen.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd door uw gemeente, stuurt zij u een toewijzingsbrief toe.

Na ontvangst van deze brief, kunt u de Duurzaamheidslening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN). Zij zullen beoordelen (op basis van kredietwaardigheidscheck) of de duurzaamheidslening aan u toegekend kan worden.

De aanvraag kan uitsluitend digitaal gedaan worden via de website van de SVN. Door op bijgaande link te klikken komt u op de website van de SVN terecht. Hier kunt u de lening aanvragen: https://www.svn.nl/

Aanvragen duurzaamheidslening/stimuleringslening doet u als volgt:

Vul uw (woon)plaatsnaam in en klik op “bekijk leningen”

Er wordt een nieuw scherm geopend met de vermelding:  “Onze thema’s”

Klik op  “Huis en Pand opknappen”/ “Duurzaam maken”: Kijk op uw toekenningsbrief van de gemeente om de juiste benaming van de lening op te zoeken. Kijk dan op de SVN website bij welk thema u die lening kunt vinden.

Klik op de pijl bij “Toekomstbestendig Wonen Lening Consumptief, (Persoonlijke) Stimuleringslening /Duurzaamheidslening/ .”

Er wordt een nieuw scherm geopend met de vermelding: Persoonlijke lening + uw plaatsnaam

Klik op “Direct Aanvragen”

Deel 1 van de aanvraag:

Stap 1. Uw lening: Toekomstbestendig Wonen lening Consumptief/Stimuleringslening/Duurzaamheidslening

Vul uw leenbedrag in, dit bedrag staat in de toekenningsbrief van de gemeente.

Klik op “Berekenen”

Klik op “stap 2: uw situatie”

Stap 2. Uw situatie:

Klik op deze pagina steeds op het balkje met het antwoord dat op uw situatie van toepassing is en vul de gevraagde gegevens in.

Nadat alles ingevuld is klikt u op “Stap 3: inkomen en lasten”

Stap 3. Inkomen en lasten:

Klik op deze pagina steeds op het balkje met het antwoord dat op uw situatie van toepassing is en vul de gevraagde gegevens in.

Nadat alles ingevuld is klikt u op “Doe de leencheck”

Nadat u daarop geklikt hebt verschijnt daaronder:

“De Leencheck is positief” en ziet u de details van de lening.

Scroll verder naar “Lening aanvragen?” en klik op Ja, want u heeft een toewijzing van uw gemeente.

Stap 4: Persoonsgegevens:

Klik op deze pagina steeds op het balkje met het antwoord dat op uw situatie van toepassing is en vul de gevraagde gegevens in.

Nadat alles ingevuld is klikt u op “Stap 5: overzicht & akkoord”

Stap 5: Overzicht & akkoord:

Op deze pagina staan alle details van uw lening, kijk alle gegevens goed na.

Om gegevens te wijzigen klik op “ga terug naar Persoonsgegevens” als u gegevens wil wijzigen.

Als alle gegevens kloppen, klik op “Lening aanvragen”.

Nadat u dit alles hebt gedaan is het eerste deel van de aanvraag afgerond.

Deel 2 in het proces aanvragen duurzaamheidslening:

MijnSVN-account activeren: Nadat u het eerste deel van de aanvraag afgerond hebt, krijgt u van de SVn een e-mail  “Activeer uw “MijnSVnaccount”.

Hoe activeert u het account?

Zoek het mailtje van de SVN op in uw mailbox.

Klik op de roze balk in de e-mail “Activeer MijnSVn account”.

Er wordt een nieuw venster geopend “wachtwoord instellen”

Bedenk een wachtwoord, vul dit in en herhaal het daaronder nogmaals.

Klik op “Opslaan”

(Met dit wachtwoord kunt u in het vervolg inloggen op uw account door naar de website van de SVn te gaan: www.svn.nl en rechts bovenin op  “Mijn SVn” te klikken.)

Er wordt een nieuw venster geopend: “Account verifiëren”

Landcode aanduiden: u zoekt Nederland in de lijst van landcodes en vinkt deze aan.

06-nummer invullen: naar dit nummer zal per sms gelijk een verificatiecode gestuurd worden.

Daar waar de verificatiecode gevraagd wordt, vult u de ontvangen code in.

Een nieuw venster opent: “Uw leningen. Klik op “Bekijk status”.

In een nieuw venster staat “Documenten uploaden”: een lijst met documenten die geüpload moeten worden.

Bij elk document kunt u klikken op details, u ziet dan meer uitleg over het gevraagde document en u ziet daar dat u het document kunt uploaden. Vergeet niet om, na het kiezen van het document, te klikken op documenten versturen.

Een aantal aandachtspunten omtrent de documenten:

    • Offerte Consumptief: pag 8, 9 en 10 ondertekenen en in 1 samengevoegd PDF bestand uploaden.

Het gaat hier om de offerte van de SVn.

    • Toewijzingsbrief gemeente/provincie:

Dit is de brief die u van de gemeente hebt ontvangen met daarin de goedkeuring om de lening aan te vragen. Voor- én achterkant/pag 1 én 2 moeten geüpload worden in 1 samengevoegd PDF-bestand.

    • SEPA machtiging: deze is te vinden op pag 11 in de offerte van de SVN.

Hiermee geeft u toestemming aan de SVn om het maandelijks te betalen bedrag van de lening af te schrijven. Dit formulier moet ook ondertekend worden en weer geüpload worden.

Per document zal de status veranderen,  u ziet dan bijv staan: nog te uploaden, in behandeling, voorlopig goedgekeurd,…

Mocht een document afgekeurd zijn, ontvangt u een e-mail met de mededeling dat u een nieuw bericht hebt ontvangen in MijnSVn.

Door in te loggen in MijnSVn op www.svn.nl kunt u het bericht bekijken.  U ziet daar welk document niet goedgekeurd is en dus opnieuw geüpload moet worden. Mocht het niet duidelijk zijn waarom het document niet goedgekeurd is, kunt u bellen naar de SVn om toelichting te vragen: 088-253 9400.

Als alle gevraagde documenten geüpload zijn, in behandeling genomen zijn én goedgekeurd zijn zal de SVn u binnen 6 werkdagen bericht sturen (via uw MijnSVN account) of uw aanvraag goedgekeurd is.

Nadat u goedkeuring ontvangen hebt, kunt u contact met ons opnemen en kunnen we een installatiedatum inplannen.

Ondertussen ontvangt u van de SVN bevestiging dat het leenbedrag in een bouwdepot geplaatst is. Hierbij zult u ook declaratieformulieren ontvangen. Hiermee is het aanvragen duurzaamheidslening gelukt!

Het declaratieformulier kunt u invullen nadat u van ons de bevestigingsmail van de installatiedatum met factuur hebt ontvangen. In die e-mail zullen wij u uitleggen hoe u het formulier kunt invullen.

Belangrijke opmerking voor ondernemers:

Als u ondernemer bent zal gevraagd worden om een jaarrapport. Heeft uw bedrijf de rechtsvorm “éénmanszaak” dan hebt u géén volledig(e) jaarrapport/jaarrekening nodig. Het volstaat dan om de aangifte inkomstenbelasting aan te leveren met daarbij een eenvoudige winst-/verliesrekening. Als u minder dan 2 jaar een éénmanszaak hebt, moet u ook een verklaring daarvan aanleveren.

Heeft u vragen, neem dan contact met Rebecca op.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]