Kenniscentrum
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Goodwe WiFi-verbinding herstellen

Om de werking van uw Goodwe omvormer te optimaliseren, kan het soms nodig zijn om de WiFi-verbinding te herstellen. Er zijn twee verschillende methoden om dit te doen, afhankelijk van het serienummer van uw omvormer. Om te bepalen welke methode geschikt is voor uw omvormer, raadpleegt u het serienummer. In dit artikel leggen we uit hoe u de WiFi-verbinding van uw Goodwe omvormer kunt herstellen.

Zie de onderstaande tabel voor uitleg over de lampjes van de omvormer:

Om de WiFi-verbinding van uw Goodwe omvormer te herstellen, moet u eerst het serienummer van de omvormer achterhalen. Het serienummer staat op de omvormer zelf onder de barcode en begint vaak met een 9 of een 1, ook is het serienummer te vinden in de documenten die bij de omvormer geleverd zijn. Aan de hand van het serienummer kunt u bepalen welke methode u moet gebruiken om de WiFi-verbinding te herstellen.

Voor sommige modellen Goodwe omvormers is het mogelijk om de WiFi-verbinding te herstellen via de Goodwe SEMS Portal app, voor andere Goodwe omvormers kan dit gedaan worden door met uw telefoon, tablet of laptop in te loggen op de omvormer. Hieronder staan beide methodes uitgeschreven.

Via de Sems App (alleen voor omvormers met een serienummer dat met 9 begint)

1) Verbinding maken met Solar-WiFi.

2) Sems Portal app openen en klik op ‘WiFi-Configuration’
Bij beveiligingssleutel kunt u invullen: 12345678

3) Klik op ‘Next’.

4) Klik uw eigen wifinetwerk aan.

5) Vul in uw wachtwoord en klik daarna op ‘Connection’.

6) Klik op ‘OK’. Hierna zal het gele lampje op de omvormer na een tijdje constant moeten gaan branden, dit betekent dat de omvormer weer verbonden is met uw WiFi netwerk en de gegevens weer door kan geven aan SEMS Portal.

Via internet browser (voor omvormers met een serienummer dat met 1 of 9 begint)

1) Verbinding maken met Solar-WiFi.

2) Internet browser openen, Typ in de internetbrowser het adres: 10.10.100.254 wanneer de serienummer van de omvormer met een 1 begint of typ in 10.10.100.253 wanneer de serienummer van de omvormer met een 9 begint.

3) Login: Gebruikersnaam: admin

Wachtwoord: admin

4) Klik op ‘Start setup’.

5) Klik uw eigen WiFi netwerk aan en vervolgens op ‘Next’.

6) Vul het wachtwoord van uw WiFi netwerk in en klik op ‘Next’.

7) Klik op ‘Complete’. Hierna zal het gele lampje op de omvormer na een tijdje constant moeten gaan branden, dit betekent dat de omvormer weer verbonden is met uw WiFi netwerk en de gegevens weer door kan geven aan SEMS Portal.

Inhoudsopgave